WPT GUIDE

 

World Padel Tour turneringerne kan være lidt svære at navigere i, så her får du en forenklet guide til at hjælpe dig med at forstå, hvordan verdens største padel turnering er sat op. 

Turneringen på herresiden:

I de fleste tilfælde, bortset fra final "Masters" turneringerne, spilles WPT-herre turneringerne i tre forskellige runder: prækvalifikation, kvalifikation og hovedturneringen. Hvilken runde spilleren kommer i afhænger af deres placering, og hvor mange spillere der deltager i turneringen.


Pre Previa (prækvalifikation)
Hvis du er blandt de lavest rangerede af alle de tilmeldte hold, spiller du allerede i den første runde af Pre Previa. I alt vil der blive spillet tre runder af Pre Previa, hvor spilleren afhængigt af sin placering kan komme i den første eller anden runde.

Previa (kvalifikation)
Hvis spilleren er kommet forbi runde tre af Pre Previa, skal han vente på runde to, Previa, som indeholder de sidste kvalifikationskampe, før hovedturneringen kan begynde. Afhængigt af hans placering kan han også gå i anden runde. Previa starter normalt om mandagen efter søndagens Pre Previa.

Turneringen for damesiden:
De kvindelige spillere hos ​​WPT har en tendens til at afvige lidt fra herresiden, fordi der er færre kvindehold end herrehold, der konkurrerer.

Pre Previa (prækvalifikation)
Som på herresiden går nogle hold ind i anden eller første runde i Pre Previa afhængigt af deres placering. Forskellen er, at på damesiden er der normalt kun to runder, du skal forbi i stedet for tre som på herresiden. Pre Previa starter normalt mandag på damesiden.

Previa (kvalifikation)
Ligesom i Pre Previan er der to runder for at komme forbi på damesiden. På herresiden er det normalt tre. Previan starter normalt tirsdag på damesiden.

Cuadro (hovedrunde)

Der er ingen forskel på mændene og kvinderne på WPT, når det kommer til hovedturneringen. Damerne, ligesom mændene, starter hovedrunden med at spille runde af 16. Og ligesom på herresiden går de toprangerede par ind i turneringen i ottendedelsrunden. 

Så hvilke runder spillerne kommer ind under afhænger af ranglisten, og hvor mange spillere der er tilmeldt. Der er normalt 96 herrehold i åbne klasser, og 56 damehold. I Masters -turneringer er der normalt 100 herrehold, og 60 kvindelige hold tilmeldt. I masterfinalerne - der spilles i december hvert år - spiller kun de otte bedste par på herre- og damesiden.

Så hvis du vinder alle dine kampe og spiller fra første runde, kan du have hele elleve kampe på syv dage.

Cuadro (hovedrunde)

Det er her WPT -turneringerne afholdes. "Hovedrunden" begynder med ottendedelsfinalen, men som i Pre Previa og Previa får de højest placerede par sprunget den første runde over og går direkte ind i ottendedelsfinalen. Hovedturneringen starter onsdag.

 

Points i World Padel Tour finalen
Open turneringer

• Vinder: 1000 point
• Andenplads: 600 point
• Tab semifinale: 360 point
• Tab i kvartfinalen: 180 point
• Tab på 16: 90 point
• Tabsrunde på 32: 40 point
• Tabsrunde på 32: 70 point

 

ÅRSKALENDER FRA WORLD PADEL TOUR 2021